La notícia de la setmana: Perseverance, nanosatèl·lits i genoma humà/Explorant el planeta Mart

Treballa la notícia de la setmana a l’ESO i batxillerat

Cada setmana, t’oferim una notícia d’actualitat per llegir, comentar, reflexionar; amb propostes didàctiques de diferents àmbits. El treball competencial d’alguns continguts a partir de l’anàlisi de l’actualitat ajudarà els nois i les noies a desenvolupar el seu pensament analític, crític i creatiu. Per tenir els ulls oberts i estar atents al que passa al nostre voltant.

L’espècie humana ha adquirit una capacitat tecnològica extraordinària que li ha permès per exemple construir coets i robots per explorar Mart, un planeta que, quan és més a prop de la Terra, es troba a una distància d’uns cinquanta-cinc milions de quilòmetres. Us animem a treballar sobre la tecnologia, en concret en com s’aplica en camps tan diferents com l’astronomia i la biomedicina, a partir de tres notícies que considerem molt interessants.

Desperta la curiositat dels nens i nenes de primària

Cada quinze dies, a Text-la Galera et proposarem tot d’idees per treballar un fet o esdeveniment amb els nens i les nenes a classe. Una manera pràctica, atractiva i competencial d’acostar els petits a la informació d’actualitat i d’ajudar-los a entendre el món que els envolta.

No és cap personatge famós, però la setmana passada va tenir milions d’ulls pendents dels seus moviments. Es tracta del Perseverance, un robot de la NASA amb una missió importantíssima a Mart. La seva aventura va començar amb una acció molt perillosa: aterrar sa i estalvi a la superfície del planeta vermell. I ho va aconseguir!