Activitats més destacades a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona per aquest mes de gener

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona comença l’any 2018 amb una agenda carregada d’activitats per aquest mes destinades a tots els públics. La ciutadania de Badalona podrà començar el any gaudint de diverses activitats culturals com exposicions, contes amb titelles, tallers, activitats formatives activitats formatives o el club de lectura infantil a la Biblioteca Pomar.

EXPOSICIONS
“PALAU I FABRE”
Del 15 de gener al 3 de febrer, a la Biblioteca Can Casacuberta.
Un recorregut per la trajectòria vital de Josep Palau i Fabre (1917-2008) en l’any del seu centenari. Es tracta de presentar al públic d’avui, un poeta romàntic, un escriptor rebel, que trenca amb la família i la societat per fer realitat les seves aspiracions i els seus ideals. Palau i Fabre parla dels grans temes universals: passió i instint, raó i creació, amor i llibertat. L’exposició és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes dins de l’Any Palau.

“POMAR 50 ANYS”
Fins al 13 de gener, a la biblioteca Llefià-Xavier Soto.
Amb motiu del 50è aniversari del barri de Pomar, la Comissió de treball creada per celebrar aquesta efemèride, juntament amb el Museu de Badalona, han preparat una exposició que repassa la història i els aspectes més rellevants de la vida quotidiana d’aquest singular barri badaloní i, molt especialment, de la intensa activitat associativa que hi ha hagut des dels seus orígens. L’aportació de fotografies d’entitats i particulars, que han respost a la crida feta des de la Comissió, són la matèria primera principal d’aquesta exposició.

L’HORA DEL CONTE
Conte amb titelles a càrrec de Màgic Empenta
Dimecres 31, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

COMPARTIM EL CONEIXEMENT
BIBLIOTECA I SALUT
Tallers i contes amb el dau de les emocions
De l’11 al 25 de gener a totes les biblioteques
Com cada trimestre, dins del programa Badalona cap a una ciutat saludable, el Servei de Salut i la Xarxa Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament de Badalona, organitzen activitats per fer arribar els missatges d’hàbits saludables a la població infantil i a les seves famílies.
Durant aquest mes de gener es farà el taller El dau de les emocions, amb el que es pretén promoure el benestar emocional dels infants i després s’explicarà un conte!

BIBLIOLABS I LABORATORIS DE LECTURA PORTÀTILS
Bibliolabs
Tallers de disseny i figures 3D
Fins al 23 de gener a la Biblioteca Sant Roc

Disseny 3D
Dimarts 9, 16 i 23 a les 10 h Biblioteca Sant Roc
Taller introductori on es presenta un programa professional de llicència oberta per dissenyar objectes tridimensionals que es puguin imprimir en 3D. Per a joves de 12 a 18 anys. Cal inscripció prèvia..

Figures 3D sense impressora
Dissabte 20, a les 11.30 h Biblioteca Sant Roc
Taller de creació de dibuixos en volum (3D) amb un llapis que permet imprimir plàstic i realitzar figures sense necessitat d’impressora 3D. Per a infants de 7 a 12 anys.
A càrrec de Robot Academy. Amb la col·laboració de Diputació de Barcelona i Fundació Pere Tarrés.

Fotopoemes
Dissabtes 20 i 27, a les 10 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto.
Activitat fotogràfica i narrativa, que permetrà descobrir la relació entre les imatges i la paraula, tot veient treballs de poesia visual diversos, endinsant-se en un món ple d’objectes i paraules que no deixaran de sorprendre a ningú. Es mostrarà algunes imatges i es donaran pautes tècniques de fotografia per retratar objectes i fer una composició visual interessant, que suggereixi el treball poètic de Brossa o d’altres autors. Finalment els participants confeccionaran el seu poema visual. Els treballs realitzats s’exposaran a la biblioteca per celebrar el Dia Mundial de la Poesia (21 de març).
És una activitat a càrrec de Clicme Petites Experiències Fotogràfiques. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Els participants han de dur qualsevol tipus de càmera digital.

Més informació sobre els bibliolabs a: badabiblios.cat

LABORATORIS DE LECTURA PORTÀTILS
L’armari de l’Olivia
Dijous 25, a les 18 h. a la Biblioteca Sant Roc.
El laboratori portàtil de l’armari de l’Olívia s’apropa als contes d’aquesta famosa porqueta vestint-la de diferents maneres. Heu fet mai de dissenyadors de moda? Un dels personatges més famosos dels darrers temps reclama la nostra creativitat. Tot està apunt: la cinta mètrica, les tisores i una gran quantitat de dissenys i vestits inspiradors. Us atreviu a vestir l’Olívia?
Des de l’any 2015 es realitzen unes activitats familiars anomenades laboratoris de lectura portàtils. Participen pares i nens a la vegada i la seva característica principal és que es fa una descoberta de diferents llibres a partir de la experimentació. Podeu trobar més informació sobre què són els Laboratoris de lectura en el següent enllaç:
http://genius.diba.cat/carnaval/laboratori-de-lectura

ELS OSCARS DE BADALONA
Comença la recta final dels Oscars de Badalona, amb dos gèneres dispars i relacionats alhora, fantasia i animació. Doneu-li una ullada a la selecció de títols proposats i efectueu el vostre vot.
Aquest mes se sortejaran dues entrades pel Màgic Megacine entre tots els participants.
Més informació a: badabiblios.cat

ACTIVITATS FORMATIVES
Codeclub a les biblioteques
Divendres 12, 19 i 26, a les 18.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
Programació d’ordinadors per a joves de 10 a 12 anys. Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Code Club Catalunya i les universitats UOC, UPC, UDG i UPF vol iniciar als nens i nenes a la programació d’ordinadors. Igual que la resta de Code Clubs, els tallers són gratuïts i gestionats per estudiants de grau de les quatre universitats.
En aquest edició les sessions aniran a càrrec de Jose Maria Fernandez Osuna. Amb la col·laboració de codeclubcat.org.

Tallers de formació de telèfons intel·ligents per a majors de 55 anys
Dilluns 22 i dimarts 23 a les 19 h, Biblioteca Can Casacuberta.
A càrrec de la Fundació Pere Tarrés i Fundació Vodafone Espanya
Sessió informativa sobre els estudis de la UOC
Dimarts 23, a les 18.30h Biblioteca Can Casacuberta
A càrrec Universitat Oberta de Catalunya

Club de lectura infantil a la Biblioteca Pomar
Dilluns 15, a les 17.30 h
Per a infants entre 7 i 11 anys.
Les places són limitades. Demaneu més informació a la mateixa biblioteca: 933 953 507.

Font: Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Badalona