Activitats més destacades a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona per aquest desembre

Tallers de fanalets, per anar esperar als Reis, contes o el tancament del cicle Va de Novel·la Històrica són algunes de les activitats programades més destacables.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha programat les següents activitats per a aquest mes de desembre on destaquen els tallers de fanalets per anar esperar a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, contes, i un col·loqui que servirà per tancar el cicle Va de Novel·la Històrica.

· Fanalet, conte i crida perquè els Reis vénen

Del 13 de desembre al 4 de gener, a totes les biblioteques.

Com ja és tradició les biblioteques de Badalona donen suport a aquesta activitat de conte, crida i taller de fanalet que des de fa anys es promou a la ciutat.

Enguany dirigeix els tallers de construcció de fanalets l’expert en papiroflèxia Joan Sallas, l’anomenat “científic del plegat”.

La narració del conte El fanalet d’en Tasi i la Crida als Reis anirà a càrrec d’en Joan Giralt i altres membres de Soca-rel. Cridar els reis és una tradició molt antiga impulsada per la mainada. Perquè els reis no passessin de llarg de les seves cases sortien al carrer a cantar, cridar i fer soroll, i a Badalona, amb el fanalet encès per il·luminar-los el camí.

El dijous 4 de gener, l’alcaldessa de Badalona i autora del conte El fanalet d’en Tasi, Dolors Sabater, explicarà a la Biblioteca Sant Roc, a les 18 hores, la història d’en Tasi i els Reis.

Amb la col·laboració de Soca-rel, l’Obrador de la Riera i l’APLEC, jornades de didàctica del plegat.

· Tancament del cicle Va de Novel·la Històrica

Dimecres 13, a les 18.30 h, a la sala d’actes de la Biblioteca Can Casacuberta (Espai Betúlia)

Col·loqui sobre les obres Argelagues de Gemma Ruiz i Rosa de cendra de Pilar Rahola, en el qual també es tractarà el context històric en el qual estan ambientades.

A càrrec de l’historiador i escriptor Joaquim Molina i la conductora de tertúlies Clara Camps.

· L’HORA DEL CONTE

Gulliver, qui és un gegant?

Dijous 14 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Lloreda

A l’hora del conte, comptaran amb aquesta versió del conte clàssic de la mà del narrador Albert Estengre. És una sessió interactiva en la qual es fan servir dibuixos de l’il·lustrador.

· COMPARTIM EL CONEIXEMENT

Trobada Lecxit

Dimecres 13, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

Enguany celebrem de nou la festa Lecxit amb l’alumnat que participen en aquest projecte de lectura amb voluntaris joves d’instituts.

L’activitat començarà a les 17.30 h amb una primera part en la qual els infants surten a l’escenari amb el seu voluntari/a i recomanen algun llibre que els hi hagi agradat.

A les 18 hores, espectacle d’animació musical a càrrec de Roger Canals. Un espectacle explosiu per agitar el personal.

Organitzat per l’Àmbit de Badalona Educadora

Per a més informació: badabiblios.cat

Font: Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Badalona