Robots Edison

Al CRP hem rebut, junt amb les dotacions que s’han donat a les ZERs, quatre robots Edison i dos packs d’acessoris.

L’Edison és un robot programable amb programari lliure, manejable mitjançant control remot i compatible amb peces LEGO.

Porta sensors de so, infrarojos o de llum, que li permeten navegar i esquivar objectes, sent capaç de seguir una línia marcada o un raig de llum, i fins i tot respondre a sons. També pot comunicar-se amb altres robots, utilitzant la connexió per infrarojos. Pel que fa al maquinari inclou un processador de 8 bits, l’alimentació va a càrrec de 4 piles AAA i disposa de 3 botons de control.

Edison es programa usant Edware, amb moltes de les seves funcions ja preprogramades en aquest llenguatge de programació gràfica basada en icones d’arrossegar i deixar anar,  però també es poden utilitzar d’altres llenguatges de programació. Quant a la connexió al PC, es realitza mitjançant un cable Edcomm a través de la connexió d’auriculars de l’ordinador.

Per conèixer les seves característiques i possibilitats didàctiques es pot consultar el recull d’informació i recursos que han realitzat a l‘Àrea TAC de Lleida.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>