Protocol del préstec

CONDICIONS D’ÚS DEL SERVEI DE PRÉSTEC

L’objectiu del present document és establir els principis generals de la prestació del servei de préstec de la mediateca del CRP de l’Alt Empordà, especificar les condicions, persones usuàries que en poden gaudir, períodes de préstec així com els procediments per a la resolució d’incidències.

 Persones usuàries 

Les persones usuàries que vulguin participar del servei hauran de registrar-se a https://www.mediateca.cat/altemporda/registrar-se/ amb el correu XTEC. 

Les notificacions referents a reserves, peticions o altres incidències derivades del servei es faran arribar a través del correu electrònic.

Condicions del servei 

En relació al nombre de peticions: 

La persona usuària podrà tenir com a màxim 10 peticions simultànies. No podrà fer una altra petició fins que retorni un dels documents.

En relació a la durada del préstec i nombre de renovacions: 

La durada del préstec és de 15  dies i es permetran fins a 3 renovacions, sempre que el document no estigui reservat i no hagi expirat la data de devolució.

Si la persona usuària té documents pendents de retorn no podrà fer ús del servei de préstec.

En relació a la devolució dels documents:

Els usuaris i usuàries de préstec han de mantenir els materials en bon estat, retornar-los en els terminis estipulats, reposar-los en cas de pèrdua o deteriorament i informar al personal del CRP de qualsevol desperfecte que hi observin.

Què cal fer per sol·licitar un préstec?

. Tenir registre d’usuari o usuària.

. Consultar el catàleg i comprovar que el document estigui disponible pel préstec.

. Demanar el document a través del sistema de reserva de l’espai web.

. Rebreu un correu de confirmació de la sol·licitud de reserva.

. Quan el document estigui disponible rebreu un correu electrònic de confirmació informant-vos que podeu passar a recollir el document al SEAE. La persona usuària haurà de pactar dia i hora de recollida del préstec amb el CRP.

. Tres dies abans de finalitzar el període de préstec, rebreu un correu recordatori.

. Podeu sol·licitar la pròrroga del material enviant un correu a crp-altemporda@xtec.cat 

. En cas de no complir els terminis establerts, es requerirà el retorn immediat del préstec per mitjà de correu electrònic i/o telèfon. Si la demora supera una setmana, la persona usuària no tindrà accés al servei.

. Un cop retornat el material, es farà la revisió per comprovar que està en bon estat. Si el material no compleix les condicions adequades, s’informarà a la persona usuària en un termini  de dos dies hàbils des del moment del seu retorn.