Bombolles digitals

Persones formadores: Maria Vidal Hurtós i Víctor Ribas Encinas

Descobreix com inscriure’t passant per sobre el PDF/imatge superior…

Places exhaurides. A partir d’avui 23/11/20 les inscripcions entren en llista d’espera per a totes les bombolles.

ACCÉS ALS MATERIALS DE LES SESSIONS

Kahoot! és una plataforma gratuïta que permet la creació de qüestionaris d’avaluació És una eina amb la qual un mestre crea concursos, en què els alumnes són els concursants, amb l’objectiu d’aprendre o reforçar l’aprenentatge. És un joc lliure basat a aprendre jugant, com a tecnologia educativa.

Mentimeter és una aplicació web per interactuar i fer participar a una audiència. L’aplicació permet llançar diferents formats de participació a un públic, una classe d’alumnes o en una reunió. Els participants responen mitjançant els telèfons mòbils, tablets o PC i finalment els resultats es poden veure a la pantalla en temps real.

Liveworksheets és una eina digital que permet transformar qualsevol document en format DOCX, PDF, JPG i PNG en exercicis interactius als quals també se’ls pot afegir àudios, vídeos, exercicis omple buits, activitats d’unir amb fletxes, arrossegar i deixar anar, i fins i tot exercicis de pronunciació a omplir per l’alumne utilitzant micròfon.

Genially, és un programari en línia que permet crear presentacions animades i interactives. És una eina molt semblant a Prezi, però amb prestacions més avançades. Disposa de plantilles i galeries d’imatge per fer la feina més fàcil, però també permet inserir imatges pròpies o externes, textos, àudios de SoundCloud i Spotify, vídeos de Youtube, fotos de Flickr, Instagram, Facebook, etc.

Canva és un web de disseny gràfic i composició d’imatges per a la comunicació i que ofereix eines en línia per crear els teus propis dissenys, tant si són d’oci com si són professionals. Entre els dissenys que pots crear amb Canva tens logotips, pòsters i targetes de visita. També pots crear flyers, portades, programes i invitacions, així com fullets, calendaris, horaris, encapçalats per correus electrònics i publicacions per a xarxes socials entre moltes altres coses.

Padlet és una plataforma digital que permet crear murals col·laboratius, oferint la possibilitat de construir espais on es poden presentar recursos multimèdia, ja sigui vídeos, àudio, fotos o documents. Aquests recursos s’agreguen com notes adhesives, com si fossin “post-its”.

Jamboard és la pissarra digital de Google. Permet treball col·laboratiu en línia.

Imatge i so: aplicacions pel mòbil. Es treballaran diferents aplicacions de mòbil per editar i fer muntatges amb fotografies, vídeos i so.

Presentacions digitals (ppt, etc…). Es donaran eines per crear presentacions atractives i efectives.

Quizizz és un joc de preguntes multijugador fantàstic que cada vegada ofereix més opcions i possibilitats. Permet modificar i personalitzar les preguntes per crear els nostres propis concursos o exàmens d’una manera divertida i lúdica. El professor genera les preguntes, li dóna a play i els alumnes entren en una pàgina que indicarà la web per introduir un codi i jugar des del seu dispositiu o ordinador.

Socrative és una eina d’avaluació educativa en entorns digitals, permet als professors o tutors conèixer les respostes dels seus alumnes en temps real, a través de dispositius mòbils i ordinadors.

IMPORTANT: Per aprofitar l’estona de formació és imprescindible tenir creat un compte / haver-se registrat a l’aplicació que es treballarà. Per la sessió d’aplicacions mòbils, s’enviarà un correu a les persones inscrites amb el llistat d’aplicacions per tal que les puguin tenir instal·lades prèviament.

CERTIFICACIÓ:

Assistència a 5 hores de formació = certificat de 5 hores.

Assistència a 10 hores de formació = certificat de 10 hores.

Per certificar caldrà l’assistència a un mínim del 80% de la formació.