Presentació del projecte La Veu de la Terra

 

Amb aquest projecte es pretén que nens i nenes, nois i noies dels centres educatius de Catalunya prenguin consciència sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, i participin de forma activa en el seu entorn més proper. D’una banda, integrant els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.). I d’altra, afavorint un espai d’intercanvi d’experiències a disposició dels centres. I sobretot des de la vessant musical.

El projecte La veu de la Terra està format per 9 cants i 8 clams intermedis. El propi planeta n’és el personatge principal, aixecant la seva veu per denunciar els atacs que està rebent des de fa ja massa temps i acostant-nos a la infinitat de bones sensacions o sentiments positius que ens desperten els seus paisatges.

Aquesta cantata va acompanyada de 44 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per tal de facilitar la tasca al professorat, bé sigui l’especialista de música o bé la resta de l’equip docent que vulgui participar en el projecte.

Les programacions es complementen amb material didàctic: videoclips, partitures, bases instrumentals, video-tutorials… També es posa a l’abast, les programacions de cada activitat, pautes d’observació del docent i graelles d’autoavaluació de l’alumnat. Tot el material de treball està dissenyat de tal manera que es pugui dur a terme, també, en situacions d’excepcionalitat com la que estem vivint.

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

DATA: 23 de març de 2021

LLOC: directe youtube

HORA: 17.30- 19.00h

PROGRAMA: enllaç

WEB: www.laveudelaterra.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>