Recurs: Llibres pedagògics per treballar la perspectiva de gènere

Al CRP tenim a la vostra disposició dos llibres de lectura per treballar la perspectiva de gènere: Dones Rebels i Dones de Ciència.

Dones Rebels: Aina Torres i Rexach  recupera en aquest llibre el referent de vint-i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses,  esportistes,sindicalistes,periodistes,mestres,activistes veïnals…  Un  mosaic  de  narracions  que,  emociona  i estremeix  amb  històries  de supervivència, de victòries  amagades, de  somnis  trencats,  d’exilis  forçats,  de  fites  invisilititzades.

Dones de Ciència: Un llibre fascinant que posa en relleu les contribucions de cinquanta dones notables als camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, des del món antic fins als nostres dies. Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i la creixent contaminació.

 

 

Podeu demanar el préstec a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>