Barcelonada

24 de febrer de 2021

La Barcelonada és una activitat adreçada als nostres joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada …).

Els orígens de la Barcelonada els hem de trobar a l’Institut Cal Gravat de Manresa on, el curs 2012-2013, un grup de professors (Cèsar Riola, Jose Pelegrina, Lídia Biescas i Ramon Barlam) van dissenyar i preparar una activitat de geolocalització a partir de l’ús de dispositius mòbils i apps gratuïtes.

L’èxit que va tenir la Barcelonada 2013 va portar els organitzadors a proposar-la com a projecte col·laboratiu a l’equip de professors de LaceNet, amb la intenció de redimensionar l’activitat. En l’edició de 2015 s’hi afegeix l’equip de robòtica de la UPC.

 

El període d’inscripció ha finalitzat, si teniu interès en participar poseu-vos en contacte a través del correu lacenetwmcp@gmail.com.

Aquest curs per adaptar-nos a les restriccions provocades per la COVID hem el format serà virtual i es podrà fer des de classe en grups de 4/5 alumnes o fins i tot des de casa per videoconferència.

Mantindrem la mateixa estructura de la prova (5 proves iguals que el curs passat), però  el repte serà descobrir el lloc a través de les pistes que es donen i  ubicar-lo en el mapa.

S’afegirà un joc tipus Breakout virtual a l’inici de la prova en el que cada grup haurà de treballar conjuntament per descobrir la contrasenya d’entrada a la Barcelonada.

També s’afegeix una sisena prova que implicarà interacció i cooperació entre els diferents centres.

L’entorn virtual de la prova es dissenyarà amb Genially i també s’integren proves fetes amb altres aplicacions (formularis de google, mentimeter, ….)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>