#AgafaElGuant: infants i joves lliures de violències masclistes

Des de l’Institut Català de les Dones s’ha posat en marxa la campanya de sensiblització #AgafaElGuant Infants i joves lliures de violències masclistes per fer front a les violències masclistes en el marc de la crisi de la Covid19. 

Ens preocupa que la convivència forçada amb agressors, una connectivitat més intensa a internet i els canvis en l’ús de l’espai públic puguin fer incrementar i agreujar les situacions de violències masclistes que pateix la població més jove.

Podreu trobar més informació a l’espai web de la campanya. També posem a l’abast recursos audiovisuals per a joves a dones.gencat.cat/agafaelguant .

A més a més proposem un challenge com a mostra de sororitat i suport col·lectiu: agafar un guant dels que estem utilitzant per fer front a la pandèmia i fer-se una fotografia/vídeo emulant l’apoderament de la Rosie the Riveter.

Estem segures que en el vostre àmbit d’influència podreu fer arribar els missatges als i les joves que poden estar vivint aquestes situacions de violències masclistes:

  • Infants i joves que presencien situacions de violència cap a les seves mares o que pateixen violència sexual per part d’algú del seu entorn i del qual no poden aïllar-se.

  • Noies joves que es troben en situació de violència física, psicològica i/o sexual dins les pròpies llars, centres residencials o d’acollida, on la persona agressora és la parella, algun membre de la família, tutor, personal responsable de la seva cura, companys de pis o del centre residencial, o inclús persones del propi veïnat.

  • Noies joves que pateixen violències en l’espai públic en forma d’intimidació, assetjament, o agressions sexuals per persones de l’entorn comunitari.

  • Adolescents i joves LGTBIQ+ que estan patint violència per part de familiars i entorn proper que no accepten la seva identitat de gènere o preferència sexual i que conviuen amb el rebuig, el menyspreu i la incomprensió.

Trobareu més informació http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/AgafaElGuant/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>