kit Esero: Enginyeria d’astronaus disponible al CRP

Kit Enginyeria d’astronaus per a primària i secundària

La missió ORION està a punt de completar-se, l’any que veurem les primeres proves sense tripulació. La nau que permetrà viatjar per l’espai profund a una nova generació d’astronautes ja està en marxa. Pots ajudar-nos a seleccionar els millors materials per acabar de construir-la? A més conté un kit de materials reals del Satèl·lit Cheops. Materials que s’han utilitzat per a la construcció del satèl·lit que ha estat llançat al desembre de 2019 i que ens ajudarà a caracteritzar exoplanetes.

En què consisteix el KIT?

Es proposa a l’alumnat ajudar els enginyers i enginyeres de l’ESA (European Space Agency) a triar el millor material per construir una astronau. Per això se’ls lliurarà el “Kit de materials d’astronaus” de l’ESA, compost per vuit materials diferents que hauran d’investigar de forma experimental. Un conjunt de cinc activitats els permetrà familiaritzar-se amb les seves propietats, comparar-los i agrupar-los en base a criteris senzills, per després realitzar-los proves que determinin la seva conductivitat elèctrica i tèrmica, la seva massa, les seves propietats magnètiques i la resistència que ofereixen als impactes. Posteriorment consideraran quins materials són els més adequats per construir les diferents parts de les naus espacials. Disposeu d’uns vídeos per poder veure el contingut i dinàmica del recurs:

Més informació a: https://sites.google.com/xtec.cat/stemalespai/inici?authuser=0

Si li voleu donar-li continuïtat a aquest kit amb una proposta de creació de llançador de coets amb material d’aula, la trobareu a la següent guia didàctica.

Cuaderno-ESERO_Lanzador-de-cohetes_Primaria_LC-P-01_1ª-ED-DIGITAL(1)

Ja disponible al servei de préstec del nostre CRP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>