Xerrada Assertivitat lingüística per a docents

“Més d’una quarantena de docents del Maresme – Vallès Oriental participen a la xerrada “Assertivitat lingüística per a docents” a càrrec de Ferran Suay

Ferran Suay, doctor en psicologia per la Universitat de València, va explicar de manera planera i entenedora els mecanismes psicològics que fan que els catalanoparlants sovint canviem de llengua en les nostres interaccions lingüístiques quotidianes tot i saber que el 92 % de la població entén el català i més del 80% el sap parlar. Després d’apuntar els principals mecanismes pels quals el nostre cervell canvia de llengua, va exposar un tot un seguit de recursos psicològics i cognitius que ens poden ajudar a desaprendre aquest hàbit de canviar de llengua que tenim tan incorporat al nostre cervell i aprendre l’hàbit de mantenir les interaccions lingüístiques quotidianes en llengua catalana.

En els precs i preguntes els docents van manifestar molt interès pel contingut de la xerrada i van demanar als representants del Departament d’Educació estudiar els usos lingüístics del professorat als centres educatius i programar tallers de llengua pel professorat per treballar l’assertivitat lingüística dels docents.

La xerrada s’emmarca dins el treball de la “Comissió de Llengua de Sant Celoni” creada el setembre de 2021 i vinculada al Pla Educatiu d’Entorn. Els principals objectius d’aquesta comissió són conscienciar que el català i la diversitat lingüística estan amenaçades, promoure l’ús social i institucional del català i potenciar l’adopció del català com a vehicle de comunicació, arrelament i cohesió entre les persones que no el tenen de partida. En aquests dos anys de funcionament la comissió ha treballat diferents projectes com la formació en català dels metges d’urgències de l’Hospital, l’organització de concursos lingüístics per a la ciutadania, xerrades als centres educatius, servei comunitari sobre diversitat lingüística i ús del català i formació al professorat.

Des de la Comissió de Llengua volem encoratjar-vos a mantenir l’ús del català en les vostres interaccions lingüístiques quotidianes”.

A més, us adjuntem el vídeoC de la conferència de conscienciació lingüística: El català i la diversitat lingüística, amb la col·laboració de Carme Junyent, lingüista UB i membre del GELA (Grup d’estudi de llengües amenaçades) i Antoni Farriols, inspector del Vallès Nord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>