Tastet de gamificació

El passat 2 de maig els mestres i professors de la zona van tenir l’oportunitat d’experimentar amb la gamificació de part de Christian Negre i Walczak, expert docent i apassionat de la Gamificació i l’Aprenentatge Basat en Problemes o Projectes; de la Integració Eficient i significativa de la Tecnologia; del Treball Interdisciplinar i del Foment de la Creativitat.

La ludificació (gamificació en anglès) en l’educació consisteix en la introducció d’elements i mecàniques del joc a l’aula amb el propòsit d’estimular la participació i la motivació dels alumnes. La interacció amb la resta de companys facilita la cooperació i en conseqüència l’aprenentatge. Els experts ens expliquen que qualsevol aprenentatge amb càrrega emocional quedarà més ben fixat i què passa quan juguem? Que ens emocionem quan guanyem, perdem, arribem al nostre objectiu, ens enfadem i ens alegrem amb els companys.

Després d’una introducció sobre els conceptes bàsics de la gamificació, els assistents al taller van ser desafiats a obrir una sèrie de caixes a través d’un joc de pistes. El repte més gran, però va ser arribar a entendre que la cooperació entre tots era necessària per aconseguir l’objectiu.

 

 

 

 

 

 

Trobareu aquí més fotos del taller.

Moltes gràcies a l’Institut Pla Marcell per cedir-nos l’espai idoni per a jugar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>