Triaeducativa.gencat.cat: I després de l’ESO, què?

El Departament d’Educació posa en marxa el nou web temàtic triaeducativa.gencat.cat, que neix amb un objectiu principal: oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acaben l’ESO i han de decidir quina formació s’ajusta més als seus interessos i a la posterior sortida laboral.

Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19, que per segon any consecutiu impedeix la participació del Departament en un esdeveniment presencial tan vinculat al suport i l’acompanyament als i a les joves com és el Saló de l’Ensenyament, i que parteix de la feina feta l’any passat amb el web Al teu costat en la tria educativa, que és la llavor d’aquest projecte més ambiciós que actualment el Departament publica.

El nou web és responsiu i, per tant, es pot consultar des de qualsevol dispositiu mòbil. Inclou les fitxes actualitzades de tots els estudis, d’acord amb els canvis introduïts arran de la nova llei d’Educació (LOMLOE). A més, hi ha vídeos explicatius sobre els diferents estudis, podcasts diversos, un desplegable descarregable amb tota la informació sintetitzada sobre l’oferta formativa, i molts altres materials. El menú superior incorpora un botó de traducció automàtica que facilita la navegació per tot el web en català, castellà, occità-aranès, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, rus, urdú, àrab i xinès.

Fins ara tota aquesta informació estava integrada en el web Estudiar a Catalunya, que està en procés de redisseny i reconceptualització total per al primer trimestre de 2022. Les aplicacions incloses en aquest portal (mapa escolar, qüestionari d’orientació, cercador d’estudis…) també caldrà actualitzar-les d’acord amb els requeriments tecnològics necessaris perquè es puguin integrar en nous entorns.

L’objectiu del nou web és oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acaben l’ESO i han de decidir quina formació s’ajusta més als seus interessos i a la posterior sortida laboral.