Dia de la Internet Segura 2021

9 de febrer: Dia de la Internet Segura

En el context de la celebració del Dia d’Internet Segura, us podeu inscriure en aquesta jornada virtual de l’Instituto Nacional de Ciberseguridad, amb xerrades i tallers per a famílies, docents, professionals i públic en general.

El 9 de febrer de 2021 se celebra una nova edició del Dia de la Internet Segura arreu del món. Amb més 170 països que hi participen, la diada ha esdevingut una ocasió immillorable per treballar de manera conjunta un objectiu comú: la seguretat de la xarxa, especialment entre els usuaris més joves.

I és que l’edat en què els infants entren en el món de les noves tecnologies en general, i Internet en particular, s’escurça. Per aquesta raó, és important la conscienciació per aconseguir que infants i joves siguin digitalment capaços de destriar els bons i els mals hàbits. I no pas menys important: blindar-los contra els fraus que es produeixen en l’entorn digital. Especialment en un context com el de la pandèmia de la covid-19, que ha fet créixer de manera exponencial l’ús d’Internet en tots els àmbits: educatiu, social, de lleure…

És per tot això que, amb el lema ‘Més digitals i protegits que mai’, enguany, des d’Internet Segura, ens volem centrar en els fraus i els enganys digitals, amb propostes tant per als cicles mitjà i superior de Primària com per Secundària. En tots els casos, a partir del visionat d’un vídeo que relata, de manera molt gràfica un cas de suplantació d’identitat, es proposen diverses accions de reflexió i de sensibilització a l’aula, adaptades en funció de l’edat dels i de les alumnes.

El 9 de febrer trobareu, a les xarxes socials, uns quants hashtags actius per poder seguir l’actualitat i les propostes conjuntes d’aquest dia arreu del món: #SID2021, #SaferInternetDay i #digitalsiprotegits. Us proposem que vosaltres també sigueu partícips d’aquesta proposta i relateu les accions de sensibilització que heu desenvolupat a l’aula i al centre, tant a partir de les propostes de treball que posem a la vostra disposició com les que hàgiu pogut crear vosaltres mateixos. Ens agradaria que les compartíssiu amb tota la comunitat educativa, tant nacional com internacional, tant a través dels webs o de les xarxes socials. Entre tots, fem una Internet millor i més segura.