Publicació del Llibre “El traç a través de l’art”

Publicació de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB: ” El traç a través de l’art”

Autores: M. Àngels Trimiño Moreno, Alícia Rubio Navarro, Anna Ventura Casanovas, Anna Garcés Zapatería

Aquesta publicació és el resultat del treball desenvolupat per un grup de mestres que, de manera espontània i natural, han compartit mirades, experiències i reflexions sobre la seva pràctica docent. Es tracta d’un «grup d’amigues mestres» -així s’autodefineixen- que sistemàticament es reuneixen per parlar d’allò que més els agrada: educar. En aquest context no formal va sorgir la necessitat d’aprofundir en com treballaven o havien vist treballar el traç amb l’objectiu de reflexionar sobre les actuacions metodològiques a les aules d’educació infantil. De mica en mica, la reflexió va anar esdevenint font d’aprenentatge i, el curs 2013-1014, van decidir constituir-se com a grup de treball dins del Pla de formació de zona del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VIII, per tal de sistematitzar i compartir amb altres professionals la seva recerca sobre el traç i l’art a l’etapa infantil.

Han estat dos anys de lectures, recerca d’autors plàstics i musicals, i experimentació amb materials i suports, de proposar maneres alternatives a allò que fins ara havien fet o viscut i, també, de fer-se moltes preguntes: com ha anat?, què es podria haver fet millor?, etc.

El resultat, que tot seguit llegireu, ens demostra, una vegada més, que el treball cooperatiu, reflexiu i silent dels mestres, amb la col·laboració de les institucions educatives, ens ajuda a avançar i aprofundir en el coneixement de com aprenen els nostres infants.

Publicacions de L’ICE-UAB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>