Dia internacional de la ciutat educadora

L’Assemblea General de la Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) acordà declarar el dia 30 de Novembre Dia Internacional de la Ciutat Educadora.
Fundada en 1994, la AICE és una associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen.  Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l’Associació, amb independència de les seves competències administratives. Actualment en formen part 480 ciutats de 35 països de tots els continents.
Amb motiu de la celebració del Día Internacional de la Ciudad Educadora, s’organitzaren actes a diferents ciutats. A Barcelona, la jornada, amb el títol “Dia Internacional de la Ciudad Educadora. Innovació educativa, territori i equitat”, es desenvolupà al Recinte Modernista de l’antic Hospitals de la Santa Creu i Sant Pau. Durant tot el dia, matí i tarda, l’Hospital de Sant Pau fou l’escenari de conferències, diàlegs i presentació d’experiències.
img_7059
En aquest context, i en el marc d’una presentació d’experiències d’innovació educativa, l’escola Mossèn Jacint Verdaguer, representada per la M. Pau Navarro, ens parlà, juntament amb l’Anna Pérez i la Núria Cervera, de l’escola Collaso i Gil, del projecte que desenvolupen ambdós centres conjuntament, i que s’inscriu en la Xarxa d’Escoles Històriques de Barcelona (XEHB).
La XEHB està formada per centres educatius públics creats abans del 1939. Des de la Xarxa es fan propostes didàctiques a partir de la utilització del propi patrimoni escolar. Les i els docents participants treballen en xarxa compartint coneixements, informacions, recursos i experiències, amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica i de ser escoles referents per a la ciutat, hereves de la tradició pedagògica de les escoles del Patronat Escolar de Barcelona.
img_7060Volem felicitar els dos centres, Mossèn Jacint Verdaguer i Collaso i Gil, per l’experiència, i les tres persones que els van representar, la M. Pau, l’Anna i la Núria, per la seva apassionada i clara exposició. I encoratgem l’Ajuntament de la nostra ciutat a continuar impulsant iniciatives que, com aquesta, busca construir entorns més educadors, inclusius i cohesionats, caracteritzats per les relacions harmòniques entre persones de diferents edats, cultures i creences.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>