“Festa de les Matemàtiques” a l’Escola El Polvorí

El divendres 24 de maig a l’escola El Polvorí es va celebrar “La Festa de les Matemàtiques”.Durant tota la jornada, l’alumnat va posar a prova les seves habilitats rotant per un total de 20 jocs matemàtics. Els “monitors” de les proves van ser els nens/es de 6è curs, que prèviament van treballar els jocs amb la seva professora de matemàtiques.La resta de l’alumnat també van participar en la construcció dels materials. D’aquesta  manera tothom es va implicar i l’activitat va adquirir significat i motivació.

En aquesta festa no van participar només els nens/es de l’escola i el professorat, sinó que es va obrir a tota la comunitat educativa. Així també va participar en l’organització el personal del menjador escolar i a la tarda les famílies van poder participar en totes les activitats.

 

Aquest curs el professorat de l’escola ha fet un assessorament de matemàtiques amb el formador Guido Ramellini i a través dels seus materials i experiències, l’equip de mestres ha pogut organitzar aquesta jornada i també arribar a aquestes conclusions:L’equip de mestres pensa que cal canviar la idea que els nens/es tenen sobre l’àrea de matemàtiques. Tradicionalment ha estat l’assignatura amb menys simpaties, però amb algunes modificacions, pot resultar una de les més divertides.

Treballar les matemàtiques de forma lúdica i manipulativa, pot resultar més atractiu i potencia una actitud de confiança en un mateix. Perdent paulatinament la por al fracàs, afavorint l’autonomia, pràctica, exploració investigació i descoberta.Un altre aspecte que treballen a l’escola El Polvorí, és el treball cooperatiu. En aquest cas, la Festa va ser una mostra més  d’aquest treball. Col·laborant els uns amb els altres, desenvolupant diferents rols s’han ajudat i han superat dificultats.

En definitiva tota la comunitat educativa ha aconseguit que la festa resultés un èxit.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>