Activitat “100tífiques” a l’institut XXV Olimpíada

 

 

El dia 11 de febrer a l’institut XXV Olimpíada. es va celebrar el “Dia de la nena, la dona i la Ciència” amb l’activitat “100tífiques”   Aquesta activitat consisteix en que una sèrie de  dones científiques  fan  conferències en diversos centres educatius de Catalunya.

Al nostre districte la professional científica va ser la Dra. Beatriz Eguzkitza, del Barcelona Supercomputing  Center. És llicenciada en Física per la UB i doctora en Mecànica Compuntacional per la UPC. Té un Màster en Energies renovables i actualment investiga sobre el sistema respiratori.

La conferència portava el títol de “No és un dibuix animat! És física expressada amb matemàtiques i resolta amb grans ordinadors” . En primer lloc va fer una exposició sobre la relació entre dona i ciència, posant l’accent en la tasca de dones científiques com Marie Curie o Hedy Lamarr. Després va explicar  el que és la simulació de mecànica computacional d’altes prestacions i va presentar l’aplicació en el que treballa sobre el sistema respiratori. També va parlar del super ordinador  “Mare Nostrum” i de les seves característiques.

A la conferència hi va assistir l’alumnat de 1er d’ESO del centre que van mostrar molt d’interès i van fer nombroses preguntes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>