Setmana BIO a l’escola

La Setmana Bio a l’escola és una proposta que forma part de la Setmana Bio per l’alimentació
ecològica, amb els mateixos objectius de promocionar i donar a conèixer el sistema de
producció i alimentació ecològica, concretament entre les persones de la comunitat educativa.

Cada cop hi ha més centres educatius que contemplen la producció i alimentació ecològica i
local dins del seu currículum docent, ja sigui a través de l’hort escolar, d’un projecte educatiu o
matèria concreta d’estudi, de la realització de treballs o materials educatius específics, a través
de la cuina del centre i del menjar que s’ofereix a l’alumnat, d’una visita a una finca o granja
agropecuària, etc. Altres centres que encara no ho han incorporat, poden tenir interès en fer-
ho, ja que conèixer i donar a conèixer tot el que es relaciona amb la producció agroalimentària
és una temàtica absolutament bàsica en el procés d’educació i coneixement del món que ens
envolta, per les seves implicacions en el medi ambient i en la sobirania alimentaria dels pobles.

Si des del vostre centre educatiu o entitat relacionada amb l’ensenyament ja realitzeu, o esteu
interessats en realitzar, qualsevol activitat destinada a reflexionar al voltant de la producció
agrària i l’alimentació, el seu impacte i sostenibilitat, i donar a conèixer i promoure la
producció i l’alimentació ecològica entre el vostre alumnat (o comunitat educativa en general),
us proposem que la inclogueu dins del programa de la Setmana Bio a l’escola.