Inscripció “Proves cangur”

La prova Cangur és una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières.
Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya, podem dir que a l’edició de 2019 hi van participar més de 125.000 alumnes, 31.000 dels quals van ser de primària.

L’objectiu de les proves és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur o al TeleCangur (https://www.cangur.org/telecangur/) que es va crear, amb accés lliure, durant el període de confinament del curs passat.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents de les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Us adjuntem un document elaborat per l’organització de la prova on podeu ampliar la informació sobre les característiques de les proves i en el que es recorda que la inscripció estarà oberta des de l’1 fins al 28 de febrer, i que la prova es realitzarà el dia 18 de març de 2021.

També podeu trobar tota la informació sobre les proves cangur en la web: www.cangur.org

Us animem a participar-hi!