“CÚPULA GUSTUM”, descobreix com, qui i on són produïts els aliments que menges diàriament!

Us presentem una proposta pedagògica amb l’objectiu de donar a conèixer i valorar la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquestes en la nostra economia i tradicions.

L’alimentació és, sens dubte, una necessitat bàsica per als éssers vius, necessiten alimentar-se per viure. Però per a les persones, és quelcom més, és:

  • UNA QÜESTIÓ CULTURAL: produïm i elaborem el nostre menjar segons els nostres costums i tradicions, íntimament lligades al lloc on vivim.
  • UNA QÜESTIÓ SOCIAL: durant els àpats compartim una taula, amb altres persones compartint vivències i experiències.
  • UNA QÜESTIÓ DE SALUT: la dieta que ingerim influeix directament sobre la nostra salut.

La bona taula i la bona cuina, però, són viables perquè tenim bons productes a l’abast. El món rural té un paper fonamental en l’alimentació, ja que és on es produeixen les matèries primeres i on s’elaboren la majoria dels aliments que ens arriben a taula. Tot plegat, un patrimoni del nostre país que cal fer conèixer i valorar.

L’Associació Leader de Ponent, mitjançant el seu projecte Gustum, presenta aquesta activitat amb la qual vol donar a conèixer i afavorir la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions. Més informació aquí.