Cap de Creus

Nivell educatiu: Cicle Superior de Primària (adaptat), ESO i Batxillerat

Codi de l’activitat: Ns2

Visita a la punta oriental del Cap de Creus en què es treballen les indissolubles relacions entre meteorologia, procés geològic, adaptacions de la vegetació, esdeveniments històrics, i també els valors culturals que se’n deriven i que diversos artistes han posat de manifest.

Format per les roques més antigues que es poden veure a Catalunya, el Cap de Creus ens ofereix un paisatge diferent i característic que dispara la imaginació i que ha servit d’inspiració a artistes consagrats. Alhora, també posseeix una gran diversitat d’ecosistemes que permeten veure, en distàncies curtes, característiques típiques del mar i de la muntanya pirinenca. La humanització també es fa palesa en el far, en el conreu de l’olivera, en les construccions fetes amb pedra seca i en la presència del turisme en les urbanitzacions i al club Med, que es troba, avui dia, totalment deconstruït i que ha permès recuperar el Paratge Tudela.

La durada de l’activitat és de 6 a 7 hores.

Cal tenir en compte que aquest recorregut pot comportar un cert risc en cas de pluja intensa o vent fort, i que, per tant, en aquests casos, l’activitat pot ser anul·lada.

Vegeu el Quadernet de Camp d’ESO (el de Batxillerat està en procés de revisió)  en aquest enllaç.

 

Torna a activitats per àmbits

Aneu a la barra d'eines