La història que amaguen les roques que ens envolten.

Dimarts 18 de maig els alumnes de 1r batxillerat de l’assignatura de CTMA de l’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei han realitzat una sortida de geologia a Pallejà per estudiar diferents afloraments de roques sedimentàries del Triàsic.

La sortida consistia en seguir un itinerari que costava de 3 parades en diferents afloraments. S’han dividit en dos grups i a cada parada, amb el material de camp necessari, han obtingut dades topogràfiques com les coordenades UTM i l’altitud. Fent servir diferents tècniques matemàtiques, han calculat la potència, el cabussament dels estrats i la potència dels afloraments. També han observat una serie de coses com estructures sedimentàries, la granulometria dels materials, comprovació de la duresa del mineral que trobem en la roca per identificar-la i també prova de la reacció amb HCl per confirmar si conté carbonat de calci.

Amb totes les dades recollides han pogut interpretar l’origen de la seqüència, que correspon a una transgressió marina sobre una plana al·luvial i han  elaborat la columna estratigràfica corresponent.

En el camí de pujada han inspeccionat un antic forn de calç abandonat. En sortides anteriors no tenia gaire bona visibilitat, però gràcies a la neteja forestal que han realitzat en la zona, han tingut un fàcil accés i fins i tot, han pogut entrar i observar-lo des de l’interior.

Han fet molt bona feina aplicant tècniques de camp relacionades amb la geologia.

Un grup fantàstic amb una professora excepcional!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>