Premis ApS

La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Edebé i el Ministeri d’Educació i Formació Professional tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premio Aprendizaje-Servicio
2021, que enguany arriba a la seva setena edició, adreçada a entitats socials, centres d’educació Infantil-Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional i Ocupacional, que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.
Davant de la situació crítica actual derivada de la pandèmia, han optat per contribuir a normalitzar la situació i seguir animant el desenvolupament de l’aprenentatge servei, precisament ara que les condicions són adverses, ja que es quan més valor ètic, social i educatiu tenen aquests projectes solidaris.
Són pràctiques que uneixen èxit educatiu i compromís social. En elles, nens, nenes i joves s’impliquen en accions destinades a millorar el seu entorn al mateix temps que enforteixen coneixements, habilitats, actituds i valors: aprenen tot fent un servei a la comunitat.
▪ Plantant arbres, aprenen sobre els boscos i el paisatge, la desforestació, el canvi climàtic…
▪ Muntant una campanya de donació de sang, aprenen sobre els grups sanguinis, els components de la sang i la seva funció en l’organisme, les transfusions…
▪ Creant un itinerari turístic amb codis QR, aprenen sobre el patrimoni artístic i urbanístic de la seva població, sobre història, sobre tecnologia mòbil…
I en totes aquestes experiències, a més, els nois i noies aprenen esforç, organització, treball en equip, presa de decisions, solidaritat, empatia, habilitats comunicatives…
Des del seu espai web s’accedeix a tota la informació. Els projectes es poden presentar en català, euskera, gallec i castellà. Hi ha temps fins al 30 de setembre 2021.
Donen suport a aquesta iniciativa DKV Assegurances, Fundació la Caixa, CENEAM (Ministeri de la Transició Ecològica i Repte Demogràfic), OEI (Organización de Estados Iberoamericanos), Fundación Ana Bella, Mullor S.A, Educo, Plena Inclusión, Torresco, Esemtia, Fundació Princesa de Girona, Esade i l’Ajuntament d’Alcalà de Henares.
Si coneixeu educadors i educadores implicats en desenvolupar el talent dels nens, nenes i joves al servei del bé comú… animeu-los a presentar el seu projecte!.