Formació de monitors de PEE

El passat divendres 15 de novembre vam celebrar a l’Espai Baronda, de l’Ajuntament d’Esplugues la formació específica pels monitors i monitores dels tallers del Programa d’Acompanyament Educatiu (PAE) i per les dinamitzadores del suport a les biblioteques i dels patis.

Aquest curs 2019-2020, comptem amb 9 monitors en el PAE per poder donar cobertura a un total de 20 tallers, 11 a primària i 9 a secundària, podent així atendre fins a 160 alumnes dos cops a la setmana. Aquest curs hem pogut augmentar el nombre de tallers i la seva freqüència setmanal gràcies a l’arribada d’una nova dotació econòmica al municipi, ja que Esplugues va ser un dels cinc municipis escollits per acollir-se al nou Pla Educatiu d’Entorn 0-20. Comptem a més amb la col·laboració de tres entitats del municipi que ens aporten tots els monitors per poder dur a terme el projecte, donant-li un major grau de continuïtat al llarg de tot el curs: Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, Esplai Espurnes i Fundació Pere Tarrés


Com a gran novetat en el PAE és l’oferta de tres tallers per a l’alumnat de postobligatòria (Formació Professional, Batxillerat…) per reforçar l’acció educativa i dotar-los dels recursos necessaris per poder superar amb majors garanties les demandes dels centres educatius. 

A la formació vam presentar els nous objectius del Pla Educatiu d’Entorn, les diferents accions que aquest curs s’hi queden emmarcades i totes aquelles consideracions que cal tenir en compte per poder dur a terme un adequat acompanyament a l’alumnat dels diferents tallers tenint en compte que van dirigits principalment a aquell alumnat més vulnerable i amb risc social. 

Des del PAE no només busquem l’èxit acadèmic, fent reforç a les tasques escolars mitjançant l’adquisició d’hàbits d’estudi, sinó també aconseguir augmentar el seu benestar emocional i personal buscant el desenvolupament d’habilitats que els hi permetin adequar-se millor a les exigències del seu entorn més immediat. En aquest sentit apostem per diversificar al màxim els tallers oferint espais on, a banda del reforç als deures, la presència del joc i el lleure a partir dels interessos i les necessitats dels seus infants i joves i tingui també un paper destacat.     

També comptem amb el projecte de suport a les biblioteques escolars i el de dinamització de patis(matí i migdia), oferint espais dinamitzats des d’on afavorir l’hàbit lector per una banda i la pràctica fisicoesportiva alternativa al clàssic futbol, per l’altra. Les dues dinamitzadores també ofereixen tallers d’expressió oral i de pràctica esportiva com a extraescolar als centres de secundària, apostant així per una major diversificació en l’oferta d’activitats fora de l’horari lectiu.  

Destacar que tant en el PAE com en els tallers de dinamització l’ús de la llengua catalana és un dels pilars en els que s’encaixa tot el projecte ja que entenem que han de ser espais de seguretat i confiança on la seva pràctica sigui habitual. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>