Open STEAM. Xerrada sobre Roboètica I: relacions afectives i conflictes bèl·lics

Lloc: FCRi – Passeig de Lluís Companys, 23 – Barcelona 
Data: dijous 22 de febrer de 2018 
Inscripcions: empleneu aquest formulari per a incriure-us-hi.

Podem arribar a estimar un robot? I a mantenir-hi relacions sexuals?  D’altra banda, hi haurà robots armats que atacaran éssers humans en el marc dels conflictes bèl·lics?  
Les implicacions ètiques dels usos potencials dels robots són molt importants i s’estan començant a analitzar dins dels fòrums científics, alhora que generen cada cop més interès i inquietud en la societat. 

L’anomenada roboètica obre unes possibilitats de controvèrsia i de debat molt interessants per a les escoles, especialment a secundària.  

Aquesta sessió s’adreça als professors de secundària per tal de proporcionar-los informació útil sobre l’impacte que la robòtica pot tenir en la vida de tothom en dues àrees concretes: les relacions afectives i els conflictes bèl·lics. 

L’objectiu és que el professorat obtingui una visió actualitzada d’aquests temes i puguin traslladar-los a l’aula.  

PROGRAMA

18.00 h Robòtica i relacions afectives. A càrrec d’Anaís Garrell, de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC –UPC). 
18.45 h 
Robòtica als conflictes bèl·lics. A càrrec de Joan Vallvé, investigador de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC – UPC). 
La sessió acabarà a les 19.30 h 

El dia 8 de març es durà a terme una segona sessió dedicada al impacte de la  Robòtica al mercat de treball, i als límits de la Intel·ligència Artificial