La biblioteca de Sant Roc organitza tallers de contes i ritmes flamencs per promoure el seu coneixement a Badalona

El flamenc, una de les manifestacions culturals més arrelada a la ciutat, té una essència expressiva, participativa i popular

Amb l’objectiu de promocionar el coneixement de les manifestacions culturals que tenen més presència i arrelament a la ciutat, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona organitza a la Biblioteca de Sant Roc dos tallers relacionats amb el flamenc que volen fer arribar aquest art a tota la ciutadania.

El flamenc, considerat Patrimoni de la Humanitat, és un art que es viu en família i en comunitat, que està a l’abast de tothom i que té una essència expressiva, participativa i popular. És per això que a la Biblioteca Sant Roc s’ha treballat per la programació d’activitats de foment de la lectura i el flamenc, pensades per al seu espai infantil i familiar.

La primera d’aquestes propostes es realitzarà aquest dijous 26 d’octubre, a les 18 hores i estarà a càrrec de la contaire i clown Mar O. acompanyada de la música del guitarrista Serrucho. Durant la sessió, l’artista explicarà històries flamenques dirigides a tota la família i plenes de saler, ritme i alegria. L’activitat fomenta la participació dels assistents perquè puguin gaudir d’aquest art.

El dijous 9 de novembre a les 18 hores, la Biblioteca de Sant Roc acollirà també la segona activitat, un taller musical de promoció de la cultura del flamenc. En aquest cas, el guitarrista Vicente Martínez oferirà una sessió participativa on es seguiran els ritmes i el compàs de la guitarra i el cajón flamenc.

La ‘Flamencoteca’

Les dues activitats programades per les setmanes vinents no són l’única iniciativa que s’ha impulsat des de la Xarxa Municipal de Biblioteques per fomentar el flamenc. Prèviament, amb la col·laboració de la Tertúlia Flamenca de Badalona es va impulsar un fons dedicat al flamenc a la Biblioteca de Sant Roc. La coneguda com a ‘Flamencoteca’ té un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya, amb més de 1.500 documents en llibres, enciclopèdies, revistes i material audiovisual, que abasten des dels orígens d’aquest art fins a l’actualitat. 

Podeu consultar el fons documental de la Flamencoteca al següent web:  www.flamencoteca.wordpress.com