IV Trobada pedagògica de secundària: Investigar i aprendre a l’aula

El CRP de Santa Coloma de Gramenet organitza la IV Trobada pedagògica de secundària. La Trobada constarà de dues parts, una conferència: “Investigar i aprendre a l’aula”, a càrrec de Jordi Domènech en què es descriuran eines, activitats i enfocaments per treballar la recerca a les aules, en dues perspectives: aprendre a investigar i aprendre investigant. I una segona part en què es presentarà una o dues experiències d’indagació a l’aula des de diferents àrees. PROGRAMA

Dia/horari: 1/4/2020 de 16:00h a 18:30h
  
Lloc: Biblioteca de Singuerlín – Salvador Cabré (Plaça Sagrada Família s/n – Santa Coloma de Gramenet)

INSCRIPCIÓ OBERTA

Recorrerem l’aprenentatge basat en la indagació i modelització, la formulació de preguntes i el disseny de recerques i experiments. També el treball amb fonts documentals i la selecció i anàlisi de dades (competència informacional i lectura crítica); així com les litúrgies comunicatives, com ara congressos i fires, seminaris socràtics, etc.

Es comentaran aspectes a tenir en compte en el disseny d’activitats i diversos exemples de tipus d’activitats (WebQuests, Estudis de Cas, pràctiques investigadores, Ciència ciutadana, Treballs de recerca) de diferents àrees: Ciències, Matemàtiques, Socials i Llengua.