El Museu presenta el dossier El moviment obrer a Badalona. Proposta d’itinerari

El Museu presenta el dossier El moviment obrer a Badalona. Proposta d’itinerari

L’acte tindrà lloc aquest dijous, 28 de setembre, a partir de les 19 hores

El Museu de Badalona acull dijous, 28 de setembre, a les 19 hores, la presentació del dossier El moviment obrer a Badalona. Proposta d’itinerari, de l’historiador Emili Ferrando i Puig. Aquest treball permet fer un recorregut pels diferents espais i edificis que testimonien la importància del moviment obrer a la Badalona dels segles XIX i XX.

El moviment obrer a Badalona. Proposta d’itinerari proposa un recorregut pels indrets on van tenir lloc els fets més notables que han marcat la història de l’obrerisme de la ciutat. Inclou, a més, informació sobre la història de centres de formació i de fàbriques, les formes d’oci i lleure i l’associacionisme dins el món del treball.

Emili Ferrando i Puig (Benassal, Castelló, 1948) és doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. El 1975 es traslladà a Badalona, on treballà a l’Institut Barres i Ones com a professor de Ciències Socials. Ha exercit també com a professor d’Història Política i Social Contemporània de la URL Facultat de Ciències de la Comunicació – Blanquerna. Ferrando Puig ha destacat especialment pels seus treballs d’història oral, i és autor de nombroses publicacions relacionades amb el moviment obrer, la repressió franquista o la immigració.

L’acte, que serà presentat per l’alcaldessa de Badalona i presidenta del Museu de Badalona, Dolors Sabater, comptarà amb la presència de l’historiador i autor del dossier El moviment obrer a Badalona. Proposta d’itinerari, Emili Ferrando.