El Museu de Badalona inaugura l’exposició “Badalona sobre rodes”

Badalona va viure un gran creixement demogràfic entre el final del segle XIX i els anys 1980. La ciutat es va transformar profundament, i l’evolució dels mitjans de transport en són un clar testimoni. Ho podreu veure en l’exposició que s’inaugura avui, dijous 18 de febrer, al Museu de Badalona, i en la publicació del mateix títol, dedicades al transport terrestre, el que va sobre rodes.

Les fotografies presentades se centren sobretot en les dècades de 1950 i 1960 i tenen com a punt final l’arribada del metro el 1985. Es caracteritzen per la varietat de mitjans de transport que hi apareixen, pels forts contrastos que s’hi observen i per l’evolució que mostren tant de la ciutat com dels seus habitants.

La mostra s’explica en tres apartats. El primer explora el món dels transports com a eina de treball, el segon posa el focus en els desplaçaments personals, i el tercer se centra en els aspectes lúdics, festius i religiosos.

I, molt important: l’exposició presenta una gran novetat, ja que el 25 de març, coincidint amb la presentació del llibre (que publica l’editorial Efadós), es canviaran bona part de les fotografies per altres de la mateixa temàtica. Serà, doncs, una exposició viva i dinàmica que caldrà visitar més d’una vegada.

DESCARREGAR FULLETÓ DE L’EXPOSICIÓ