Diumenge 18 de febrer comença el cicle ‘Jugatecambiental’ al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Aquest diumenge es posa en marxa, per cinquè any consecutiu, el cicle de primavera de la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús
El cicle permetrà conèixer i posar en valor un espai de gran valor patrimonial i mediambiental únic a la ciutat.


Diumenge es posarà en marxa a Badalona, per cinquè any consecutiu, el cicle de primavera de la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús.
La primera activitat d’aquest cicle es farà aquest diumenge, 18 de febrer, de les 11 a les 13.30 hores, amb el taller Canvi climàtic i meteorologia. Amb materials senzills es faran experiments sobre física atmosfèrica i canvi climàtic i es podrà visitar la Torre del Rellotge.i es realitzarà un taller d’art i joc. Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia trucant, abans de demà divendres, de 10 a 13 hores, al telèfon 93 256 22 20, o bé enviant un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat.
Enguany el cicle de primavera ve carregat d’activitats dirigides al públic familiar que permetran conèixer i posar en valor un espai de gran valor patrimonial i mediambiental únic a la ciutat com és el parc de Can Solei i de ca l’Arnús. A l’espai de joc i descoberta, cada diumenge, s’hi pot trobar noves activitats i sorpreses on els més petits podran jugar, pintar, construir i, fins i tot, escoltar contes que ens parlaran de la natura. També, per donar a conèixer els valors naturals del parc, gairebé cada diumenge, hi haurà activitats d’educació ambiental per poder conèixer els ocells del parc, els amfibis, les plantes aromàtiques, plantar el jardí de les ciències, conèixer les papallones i insectes que hi viuen o bé fer un taller de canvi climàtic com aquest cap de setmana.
A més, dins del cicle de primavera, s’hi celebraran la Festa del Badiu (diumenge 6 de maig) i la Festa del Dibuix (diumenge 20 de maig).
La ‘Jugatecambiental’ és un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, dirigit per l’Obrador de la Riera, que obrirà tots els diumenges (excepte l’1 d’abril), fins el 27 de maig, d’11.30 a 13.30 hores, i on es proposen activitats lúdiques no guiades que permeten la interacció familiar. També hi haurà molts dies en que s’oferiran activitats dirigides de temàtica mediambiental relacionades amb el parc a càrrec de l’Associació ALOC i activitats del Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat portades a terme per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per poder participar en aquestes activitats no caldrà fer una inscripció prèvia i només cal presentar-se a la glorieta per tal d’apuntar-s’hi al mateix moment.
Recordem que la ‘Jugatecambiental’ s’ubica a la glorieta que hi ha prop de la Torre del Rellotge i l’accés és lliure i gratuït.
El projecte de la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Els tallers estan realitzats per l’Obrador de la Riera, l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC i gestionada per educadors d’entitats del territori.

Font: Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Badalona