Diàlegs entre literatura i ciència: la mesura i la representació del món

L’àrea de Foment de la Delegació del Govern organitza, amb col·laboració de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, el 1r Cicle de diàlegs entre literatura i ciència, amb el subtítol La mesura i la representació del món, que tindrà lloc al Palau del Lloctinent, seu de l’Arxiu de la Corona d’AragóL’entrada és lliure amb inscripció prèvia: dirección_aff.barcelona@correo.gob.es 

Aquest primer cicle de diàlegs entre literatura i ciència es desenvoluparà paral·lelament i complementària a l’exposició Ecumene, l’evolució de la imatge del mónproduïda per l’Instituto Geográfico Nacional, que tindrà lloc a la mateixa seu.

L’exposició, que s’inaugurarà oficialment el 18 de novembre propvinent (però oberta durant el cicle i dies abans), mostra una selecció cronològica de documents que il·lustra els canvis que, al llarg de més de 2.500 anys, ha tingut la imatge del món a través dels mapes.

El cicle de conferències s’assenta així sobre la base de l’activitat professional dels cartògrafs per establir un diàleg interdisciplinari entre literatura tècnica i científica i literatura de ficció que permeti l’exploració del coneixement per mitjà de perspectives diferents.

El cicle està dedicat a la mesura i la representació del món, mitjançant una història del coneixement que ha estat protagonitzada per científics amb ànima d’aventurers i literats que han fet viure la ciència. S’hi barregen les coordenades geogràfiques amb mites fantàstics  on els mapes revelen tant històries certes com inversemblants.