Dia de la dona Ficció per entendre la realitat. Recursos

Voleu commemorar el Dia internacional de les Dones a l’aula? Des de eduCAC us proposem fer-ho parlant de les sèries i les pel·lícules que consumeixen els vostres alumnes. Posant el focus en la ficció seriada juvenil, les seves trames, i la representació masculina i femenina dels personatges.

Moltes sèries de ficció presenten unes relacions afectives i uns personatges estereotipats basats en el mite de l’amor romàntic en què els joves sovint se senten identificats.

La unitat didàctica 8 Cinema, més que entreteniment proposa analitzar les sèries més seguides pels adolescents. I fer-ho tant des del punt de vista de l’argument com de l’estètica, perquè el llenguatge audio-visual també forma part del discurs encara que sigui de forma més subtil, amb l’ús de plans curts, tonalitats clares i música intensa. 

Planteja també fixar-se en els rols dels personatges principals en funció del gènere, les seves característiques físiques, socials i psicològiques. Per ajudar-vos-hi, entre el material de suport del programa eduCAC, també compteu amb l’itinerari transversal dedicat a la perspectiva de gènere

Us convidem a visitar el nostre Pinterest amb un tauler dedicat al Dia Internacional de les Dones.

Recorda que si et registres a l’aplicació Pinterest (només amb una adreça de correu electrònic i una contrasenya), podràs veure, seguir i compartir enllaços amb altres usuaris i crear els teus propis taulers amb els teus temes preferits.