Conferències 1r Trimestre. Pla Formació de Zona Santa Coloma de Gramenet

Aquest 1r trimestre del curs s’ofereixen una sèrie de conferències dins del Pla de Formació de Zona de Santa Coloma de Gramenet. Seran en format virtual i cal fer la inscripció per rebre l’enllaç a la videoconferència.
Les temàtiques i nivells són diferents però totes són pedagògicament interessants tant per a professorat de primària com de secundària. 

 Eines dialògiques per a la convivència des d’un enfocament restauratiu global, a càrrec de Caridad Villar. Formadora en mediació i pràctiques restauratives.
Es proposa un anàlisi i reflexió sobre l’enfocament restauratiu per millorar la convivència a ‘l’aula i al centre. Es donaran eines per treballar amb l’alumnat.  Conferència.
Dia: dimecres 4/11/2020
Hora: de 17:15h a 19:15h
INSCRIPCIÓ fins al 30 d’octubre

Emocions i aprenentatge, a càrrec d’Hector Ruíz, neurobiòleg i investigador en psicologia cognitiva i aprenentatge.
Breu aproximació al que sabem sobre com les emocions sorgeixen al voltant dels processos d’aprenentatge i com els afecten. A més, descobrirem com l’entorn educatiu pot contribuir a regular les emocions associades a l’aprenentatge i destacarem la importància d’ajudar els aprenents a desenvolupar-ne l’autoregulació. Conferència
Dia: Dimarts 20/10/2020
Hora: de 17:30h a 19:00h  
INSCRIPCIÓ fins al 15 d’octubre

Activitat científica escolar, a càrrec de Victòria Carbó i Conxita Márquez. Professores del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals de la UAB.  
Dues xerrades per ajudar a reconèixer algunes de les idees bàsiques per fer ciència a l’escola en la situació actual. Es fa en dues sessions.
Dates: dilluns 19/10/2020 i 9/11/2020
Hora: de 17:15h a 19:15h                                                                                                                                        INSCRIPCIÓ fins al 2 d’octubre 

Investigar i aprendre a l’aula, a càrrec de Jordi Domènech, professor del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals de la UAB.  
Es descriuran eines, activitats i enfocaments per treballar la recerca a les aules, en dues perspectives: aprendre a investigar i aprendre investigant. Després de la conferència, les persones assistents podran plantejar preguntes. Conferència.
Data: 11/11/2020
Hora: de 16 a 18h                                                                                                                                                   
INSCRIPCIÓ fins al 2 de novembre