Conferència: L’enginy (in)visible: dones i tecnologia. 15 de maig.

El proper dimecre15 de maig, a les 17.30 h la doctora Núria Salan, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i professora de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb motiu de la cloenda de l’exposició ‘L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur‘, que estarà al CESIRE fins el 17 de maig, pronunciarà la conferència que du el mateix nom que l’exposició.

Inscripció [+]

En acabat s’obrirà un debat entre les persones assistents per tal de contrastar mirades i obrir portes per tal d’apoderar les noies en els estudis de caràcter científic i tecnològic.

L’exposició mostra els antecedents, la lluita i els reptes a què s’han enfrontat les dones al llarg de l’evolució tecnològica i ho compara amb la situació actual. Avui, la representació femenina en les enginyeries i les carreres tècniques s’estima que està al voltant del 30%. Aquesta proporció és baixa, però la presència de la dona encara és menor en càrrecs de responsabilitat del sector, com ara en la direcció d’empreses, societats tecnològiques o centres de recerca i desenvolupament.

Entre les causes d’aquesta disparitat hi figuren factors com la poca visibilitat que ha tingut la dona en el passat de la tecnologia i la transmissió d’estereotips socials i culturals que juguen en contra de les vocacions tècniques a l’allunyar l’interès de les joves per aquests temes i titulacions.

Des del sistema educatiu tenim la responsabilitat de treballar per les igualtats d’oportunitats de nois i noies, i evitar el biaix de gènere especialment en l’àmbit científic i tecnològic.
És un recurs que els centres educatius també poden demanar-la i tenir-la temporalment exposada. Cal adreçar-se a la secretaria de la Societat Catalana de Tecnologia.