Conferència “L’educació online: llums, ombres i algun mite trencat”, a càrrec d’Albert Sangrà 02/02/2021

Conferència: “L’educació online: llums, ombres i algun mite trencat”, a càrrec d’Albert Sangrà.

Dimarts 2 de febrer, de 17.30h a 19.15h
Formulari per a la inscripció a la conferència
Enllaç a la videoconferència

L’educació online ha aparegut en les nostres vides, fins i tot per a aquelles persones que mai havien pensat que els pogués afectar a elles. Des de l’acceptació que no necessàriament l’educació online ha de prevaldre sobre la presencial, cal valorar el seu potencial de donar suport a una situació extrema, i de desencadenant de processos d’innovació en les maneres d’ensenyar i aprendre. Però, és educació online el que hem fet durant la pandèmia? Quins són els elements i els tributs que ens permetrien aplicar models d’educació online (o híbrids) que milloressin la nostra docència? I sobretot, els docents som “replicants” que hem de fer el mateix en qualsevol context i escenari? 

Albert Sangrà és el director de la Càtedra UNESCO en Educació i Tecnologia per al Canvi Social a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És investigador del grup consolidat Edul@b i professor catedràtic dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació. Membre de l’equip fundador de la UOC.
Les seves principals àrees d’investigació són els usos de les TIC en l’educació i la formació i, en particular, les polítiques, l’organització, la gestió i el lideratge en la implementació de l’educació online i la garantia de la seva qualitat, i el desenvolupament professional docent per a l’ensenyament en línia.

Vegeu: Decálogo para la mejora de la docencia online. Propuestas para educar en contextos presenciales discontinuos


Aquesta conferència és la primera del cicle “La meva àrea necessita de les altres”.

És un cicle de tres conferències que fomenten la interdisciplinarietat i el consens a què ha d’arribar el professorat de diferents àrees per millorar la comprensió de la realitat: des de la pròpia àrea i en relació amb altres àrees de coneixement. Les temàtiques seran les ciències, la llengua, les arts i la cultura digital.

Comptem amb la participació d’Albert Sangrà (2 de febrer), Carme Duran i Digna Couso (11 de març) i Dimas Fàbregas (7 d’abril).

Qui vulgui assistir a les tres conferències pot fer la inscripció a tot el cicle de conferències. Es reconeix amb una certificació de 6 hores. Termini d’inscripció: 02/02
Qui vulgui assistir a una o dues conferències, pot fer la inscripció a través del formulari específic per a cada conferència.