25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 54/134 el 17 de desembre de 1999, se celebra anualment el 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal

El Departament d’Educació, a propòsit del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, vol remarcar la necessitat, avui i cada dia, de treballar intensament i prendre consciència sobre la importància de la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes. 

A Badalona se celebrarà un acte a partir de les 17.30 hores a la plaça de la Vila, incloent la lectura d’un manifest unitari i una actuació a càrrec de la Federació de Dones de Badalona. L’Ajuntament ha programat durant la setmana diverses activitats telemàtiques per conscienciar la ciutadania sobre les violències masclistes.

La jornada s’iniciarà amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència masclista. Posteriorment, la Benvinguda a càrrec de la regidora de Ciutadania, Dona i Gent Gran, Florència Badia realitzarà un parlament i es llegirà el manifest unitari per part de tots els grups polítics del consistori. L’acte es tancarà amb una actuació a càrrec de la Federació de Dones de Badalona.

Activitats telemàtiques a Badalona

En el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Badalona ha programat durant la pròxima setmana diversos tallers i activitats telemàtiques per conscienciar la ciutadania sobre les violències masclistes. El calendari és el següent:

– Dilluns 23 de novembre, a les 18 h. Taller en línia (2 hores). Destapem el llenguatge masclista de la música

– Dimarts 24 de novembre, a les 18 h. Taller en línia (2 h). Destapem el llenguatge masclista de la música per a joves

– Dimecres 25 de novembre, a les 17 h. Trivial Lila en línia (1 hora)

– Dijous 26 de novembre, a les 17 h. Trivial Lila en línia (1 hora)

Les persones interessades poden inscriure’s a les activitats enviant un correu electrònic a feminisme@badalona.cat o trucant al telèfon 93 483 26 78.

Us deixem també un recull de propostes per a l’aula, tant a propòsit del 25 de novembre com al llarg del curs: