Presentació de l’EdA de Tuixent

El dimarts 30 d’abril al CRP de La Seu d’Urgell, a les 17:30h, es farà una presentació de l’oferta de l’EdA de Tuixent.

La Raquel Riera, directora de l’EdA de Tuixent, ens presentarà de forma pràctica i vivencial algunes de les propostes didàctiques que us ofereix l’entorn de Tuixent. Així doncs, després d’una breu introducció del projecte educatiu que es duu a terme a l’EdA, podrem interpretar rastres d’alguns dels animals autòctons de la zona, analitzar mostres d’aigua amb el microscopi, identificar els tipus de còdols del riu amb solucions d’àcid clorhídric i conèixer i gaudir dels beneficis d’alguns dels remeis de les Trementinaires de la Vall.

L’afiançament dels aprenentatges dels alumnes és més sòlida quan aquests passen per l’experiència i l’observació directa. En aquest sentit, els camps i entorns d’aprenentatge, com a servei educatiu del Departament d’Educació, ofereixen la possibilitat de realitzar sortides i estades de treball de camp vinculades amb un medi singular de Catalunya. En el cas de l’EdA de Tuixent es troba situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró i això permet oferir activitats en un entorn privilegiat.

Tot i que l’Entorn d’Aprenentatge de Tuixent fa anys que acull centres educatius de Catalunya, enguany es compta amb nous materials de descoberta, noves propostes educatives i una oferta d’unitats didàctiques concretes. És per aquest motiu que pensem que us pot resultar d’interès comptar amb l’EdA com a recurs d’aprenentatge.

Les trementinaires, la flora i fauna autòctona i els ecosistemes de muntanya són els nostres principals eixos didàctics a partir dels quals sorgeixen les activitats de descoberta, totes elles, desenvolupades des d’una perspectiva global, transversal i d’exploració. Així doncs, us convidem a conèixer la forma com es treballa a l’EdA i descobrir les possibilitats educatives que s’ofereixen.

Mostra d’alguns materials que es veuran en la presentació:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>