Gamificació a l’aula.

La gamificació és fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és. Quan arriba al món educatiu aquesta premissa porta implícita dues conseqüències: per una banda els educadors han de transformar la seva mirada davant les activitats educatives pensant-les en clau d’experiències d’aprenentatge, i per l’altra han de pensar com dissenyen aquestes experiències agafant elements propis dels jocs.

Amb el Taller que ens proposa l’especialista en gamificació Pere Cornellà descobrirem el concepte de gamificació aplicat a entorns docents i aprendrem les bases per dissenyar les nostres pròpies experiències de gamificació de l’aprenentatge. Treballarem en tres fases: anàlisi de quins són els elements que formen els jocs, exposició de quins són aquells potencials que ens pot aportar el joc aplicat a l’educació i inici del disseny d’experiències de gamificació.

Parlarem de: Els elements dels jocs al servei de l’aprenentatge. Quant professorat fa servir jocs, de forma regular, en la docència? El joc emociona, ens desperta sentiments, ens provoca sensacions. Com podem fer servir el joc en docència? Què entenem per gamificació? Què ens pot aportar la gamificació?

Materials de formació:

dia 13: presentació

https://www.glideapps.com/

Jocs per videoconferències

gamesforchange.org

PLACES EXHAURIDES 🙄  !!