English Time for women – First Virtual Congress

https://sites.google.com/xtec.cat/englishtimeforwomen

En el marc del mes de març pel dia 8-M, l’equip de treball en llengua anglesa d’ET Alt Empordà, davant la impossibilitat de celebrar la multitudinària Masterclass, prepara un congrés virtual on els nois i noies de 2n d’ESO exposaran amb anglès els seus treballs i recerques fetes abans o els dies posteriors al 8-M, i intercanviaran opinions i experiències en una trobada virtual, anomenada English Time for Women – First Virtual Congress. Per tal de fer-ho possible, l’equip de treball ha dissenyat, juntament amb el CRP, una plataforma on els joves es trobaran alhora, talment com un congrés, amb l’objectiu de veure altres treballs d’altres centres i compartir amb ells les seves impressions (un intercanvi lingüístic prèviament estructurat i assajat a l’aula).

Aquest congrés tindria lloc el proper dia 19 de març, de 8:30 a 10:20 hores, i hi participen els centres implicats en el projecte ET que són: IN Vilafant, IN Empuriabrava, La Salle, IN Narcís Monturiol i IN Cendrassos. La plataforma quedarà a la pàgina web de l’English time, CRP i en els diferents portals web de cada centre.

https://sites.google.com/xtec.cat/englishtimeforwomen

Enllaços d’interès Dia de la Dona

Dia Internacional de les Dones 2021

En aquesta pàgina de la XTEC trobareu diferents activitats per visibilitzar i conscienciar l’alumnat i tota la comunitat educativa sobre els drets de les dones i la necessitat de la corresponsabilitat en les tasques de cura. 

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, des de l’Institut Català de les Dones centren les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

“InfoK”: especial Dia de les Dones

Dilluns, 8 de març a les 20 h, l’InfoK oferirà una edició monogràfica, dedicada a les dones, que explicarà fets històrics al voltant del Dia Internacional de les Dones: presentarà un vídeo animat de producció pròpia per entendre els conceptes clau de la commemoració, des de l’origen de les reivindicacions, amb les sufragistes, fins als símbols que la identifiquen, com el llaç lila i el cartell de la noia ensenyant el braç.

Reimagina‘t: vídeos lliures de sexisme

És una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació que impulsa la creació i la difusió de vídeos lliures d’estereotips sexistes realitzats per joves i dirigits al públic jove a través d’un concurs. Podeu trobar material de suport i consultar a l’arxiu les creacions audiovisuals guanyadores de les diferents edicions que poden servir com a treball a l’aula.

Biblioteca virtual. Dia Internacional de les Dones

La Biblioteca Virtual ofereix diversos recursos informatius dels prestatges virtuals elaborats per les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona.

Patis coeducatius. Guia per a la transformació feminista dels espais educatius

És una proposta metodològica per al canvi i la reflexió que ofereix eines per posar una mirada feminista al pati de l’escola i treballar en la transformació coeducativa de l’escola i dels espais educatius.