La Llacuna

mapa
escutlallacuna Ajuntament de La Llacuna
Pl. Major, 1
08779 – La Llacuna
Telf. 938976063
Fax: 938976063
llacuna@diba.es
Nuclis de població: La Llacuna, Rofes, Torrebusqueta .
Més informació [1] [2]
Fitxes l’Anoia + Guapa
mallart Embotits Mallart C/ Raval, 27
08779 La Llacuna
Tel. 938976001
Embotits Mallart és una petita empresa familiar que des del 1916 es dedica a la producció i elaboració artesanal de Pernils i Embotits.
nucli Nucli del poble Visita exterior i lliure. Envoltant el centre del poble es troben les muralles d’estructura medieval que rodejen la plaça Major porxada, la plaça del Formicó i uns quants carrerons estrets. En aquestes muralles encara es poden apreciar tres dels quatre portals que hi havia hagut anteriorment: el portal d’en Badroch o de la Banya, el d’en Garreta i el d’en Gabatx.
font Font Cuitora Visita exterior i lliure. La font més popular sense cap dubte és la font Cuitora. En aquesta font tot el poble hi va a berenar l’últim dia de festa major. Altres fonts conegudes també són la del Teix, la del pla Novell o la de les Granotes. S’ha de dir que les fonts de La Llacuna són conegudes per les seves propietats medicinals.
viladamager Castell de Vilademàger Visita exterior i lliure. Restes d’un castell medieval que actualment encara conserva part de la torre principal i algunes muralles i arcs. Al centre hi ha l’església restaurada de St.Pere de Màger.
roure Roure de la Plana d’Ancosa Visita exterior i lliure. Roure centenari declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. L’arbre està situat a la plana d’Ancosa, no gaire lluny del Puig Castellar, el punt més alt de la comarca.
Més informació.
moli Molí de vent Visita exterior i lliure. Molí de vent de tecnologia puntera situat a una  esplanada al costat del poble. És impressionant de veure per les seves grans dimensions: 50 m d’alt, 2.2 m de diàmetre i 15 m cadascuna de les pales.
Més informació.
cervol Pintures rupestres de Valldecerves Visita exterior i lliure. Tot i que és força díficil de trobar, val la pena de veure. Es tracta d’una pintura que data de l’època prehistòrica 3.500 al 3.000 aC. Concretament, d’un cèrvol (d’aquí el nom de l’indret).
Més informació [1]
rofes Altres llocs per visitar Sepulcre megalític de Comallosa.
Església parroquial de Santa Maria.
Església de Sant Josep de Rofes.
Ermita de Sant Antoni Abat del Pla.