Premi Manuel Bartolomé Cossío – 2014

El jurat del Premi Manuel Bartolomé Cossío, promogut per la Sociedad Española para el estudio del Patrimonio histórico – educativo (SEPHE), ha atorgat el premi 2014 a la Xarxa d’Escoles Històriques de Barcelona (XEHB),

Aquesta Xarxa neix al curs 2011-2012 a partir de la constitució d’un grup de treball integrat per docents de diferents centres (escoles i instituts) de la ciutat de Barcelona. Del districte de Sants – Montjuïc participen activament l’institut Lluís Vives i les escoles Lluís Vives i Mossèn Jacint Verdaguer.

Aquest grup de treball està coordinat pel Centre de Recerca del Patrimoni (CEPAP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Totes les escoles i instituts tenen en comú el fet que són centres públics creats abans de l’any 1939 i haver fet un aprofitament didàctic del seu patrimoni escolar.

D’aquesta manera, l’institut Lluís Vives participa assistint a actes protocol·laris, aportant documentació a un web corporatiu, cedint espais, recuperant patrimoni o com l’any passat que l’alumnat de 1r d’ESO va representar una obra de teatre en relació a la memòria història: la Pèrdua de la innocència. Infants sota les bombes.

També l’escola Mossèn Jacint Verdaguer treballa en la mateixa línia, destacant  el treball de recerca que l’alumnat de 6è fa del barri del Poble Sec: Expliquem el barri. Cal remarcar que el treball amb el que l’escola participa en la Xarxa (XEHB) és amb el projecte: Història de l’escola.

El lliurament del premi es realitzarà en el transcurs de les VI Jornades Científiques de la SEPHE que tindrà lloc a Madrid durant els dies 22-24 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>