El creador en residència

L’institut Domènech i Montaner i l’institut Montjuïc col·laboren amb el projecte “En residència. Creadors als instituts de Barcelona”, (http://www.enresidencia.org/sites/default/files/edicions/documentacio/creadors_en_residencia_als_instituts_de_barcelona_2015-2016.pdf)


Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts proposa als creadors residents que concebin projectes inèdits i específicament pensats per ser desenvolupats juntament amb un grup d’alumnes d’ESO. Els creadors intervenen als instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia; i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat uns blocs.

La creadora de l’Institut Domènech i Montaner és “Btoy”  

( http://blocsenresidencia.bcn.cat/domenechimontaner1516/)

El projecte està comissariat i coordinat per l’equip educatiu del MNAC

 I el de l’institut Monjuïc és  “Societat Doctor Alonso”  (http://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1516/) Comissariat i coordinat per Graner-Mercat de les Flors.

 

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa –pioner en el nostre entorn- que introdueix l’art contemporani als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’ESO. Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització. L’èxit d’aquesta experiència, tant pels creadors com pels estudiants, ha consolidat el projecte com un espai clau a la ciutat per articular el lligam entre l’art contemporani i els adolescents, generant noves formes i contextos de creació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>