Las matemáticas en la educación de personas adultasPedro Plaza parla de com incideixen les matemàtiques en la vida de les persones adultes en una societat democratica i justa i de quins coneixements han adquirit i com els utilitzen per construir-ne de nous.


Nivell: Adults
Format: Conferència
Àrea de coneixement: Matemàtic

Cómo inciden las matemáticas en la vida de las personas adultas y su importancia en una sociedad democrática y justa? Cuáles son los conocimientos propios adquiridos por las personas adultas fuera del aula y su utilización para construir otros nuevos.? Qué matemáticas aprender/enseñar y cómo hacerlo en este nivel de enseñanza.

En Pedro Plaza és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Ciències de l’Educació, amb la tesi “Las Matemáticas en la Educación de Personas Adultas”. També ha estat professor titular de la ETS d’Enginyeria Aeronàutica i de l’Espai a la UPM. És professor voluntari a l’Escola Popular d’Oporto, a Carabanchel (Madrid), i autor del llibre “Matemáticas críticas y transformadoras en la educación de personas adultas”. Ed. Aljibe. Ha escrit articles i impartit ponències i conferències sobre Matemàtiques Qüotidianes, l’Euro, PIAAC, Materials curriculars i  Etnomatemàtiques. 

Objectius

Tenir en compte les matemàtiques que les persones adultes han après fora de l’aula i com fer-les servir per continuar-ne aprenent

Ressaltar el paper de l’aprenentatge de la matemàtica en una societat democràtica i justa

Data d'incorporació: 07/06/2021