La motxilla bioclimàticaLa motxilla (maleta) disposa d’un conjunt d’instruments de caràcter professional per a la mesura de dades de caràcter ambiental que possibiliten l’estudi bioclimàtic d’una aula o recinte del centre educatiu de forma indagativa per determinar si es poden aplicar millores que redueixen l’ús d’energia.


Nivell: Batxillerat Secundària Obligatòria
Format: Kit en préstec

La motxilla bioclimàtica és un projecte que va néixer al camp d’aprenentatge les Obagues de Juneda i que amb la col·laboració de diverses fundacions ha permès que aquest recurs estigui disponible en préstec a diversos Centres de Recursos Pedagògics.

La motxilla (maleta) disposa d’un conjunt d’instruments de caràcter professional per a la mesura de dades de caràcter ambiental que possibiliten l’estudi bioclimàtic d’una aula o recinte del centre educatiu de forma indagativa per determinar si es poden aplicar millores que redueixen l’ús d’energia. La maleta va acompanyada d’un conjunt de documentació que facilita l’ús dels instruments i exemplifica el tipus d’activitats indagatives que es poden realitzar amb l’alumnat d’ESO.

Accés al recurs

Objectius

  1. Promoure l’experimentació directa per disposar d’arguments per tal d’incorporar la gestió de l’energia a la vida quotidiana.

2. Experimentar la relació entre la salut i la qualitat de l’ambient a l’aula, el seu impacte energètic i la nostra activitat diària.

3. Reconèixer els elements i les aplicacions pròpies en l’àmbit de l’arquitectura bioclimàtica i apreciar-ne la seva eficiència.

Data d'incorporació: 29/04/2021