El sòl que trepitgemEl sòl és un dels elements que formen part de l’estudi dels continguts de la geologia. Aquest web és fruit del treball conjunt entre el CESIRE i el GIP (grup de ciències d’infantil i primària de l’ICE de la UAB) i en ell es dóna resposta a les preguntes de què, i com incorporar l’estudi del sòl a ed. infantil i ed. primària.


Nivell: Infantil Primària
Format: Materials d'autoformació
Àrea de coneixement: Científic Coneixement del medi Social i cultural

El sòl és una de les més preuades possessions de la humanitat. Permeten a les plantes, als animals i als éssers  humans viure a la superfície de la Terra.
El sòl és un recurs limitat, fràgil, fàcilment degradable. Els usos del sòl han de tenir en compte els necessitats d’avui de demà.
El sòl és un recurs limitat, contra els processos de degradació, erosió, salinització, empobriment en matèria orgànica, segellament permanent i contaminació

De la Carta Mundial dels Sòls (Conferència de la FAO, 2015)

 

Objectius

  • Compartir el marc conceptual de l’estudi del sòl,  relacionant-lo amb el currículum i les competència, però també amb la didàctica que ens ha d’ajudar a construir el model de sòl.
  • Exemplificar el marc teòric amb activitats experimentades a les aules des d’infantil a primària
  • Oferir recursos a les escoles que tinguin interès en desenvolupar el model geològic i continguts relacionats amb la geologia.
Data d'incorporació: 10/05/2021