Conferències. Laboratori de matemàtiques


Nivell: Infantil Primària Secundària Obligatòria
Format: Cicle de conferències
Àrea de coneixement: Matemàtic

Enregistraments de les sessions realitzades els dies 30 de juny de 2020 (dimarts) i 2 de juliol (dijous), i de 17.00 a 19.00, dedicades a la formació Laboratori de matemàtiques. Tot i que en principi estar destinades als centres que rebran en préstec una de les setanta maletes de materials i que hem pogut fer gràcies a fons europeus, els continguts són prou generals com per a que siguin d’utilitat per a tothom. La 1a sessió serà a càrrec de Jordi Font i ens ha parlat sobre la creació del laboratori matemàtic, més com a concepte que com a espai físic específic, i la 2a a càrrec de l’equip del Cesire de Matemàtiques i es mostren possibilitats d’ús dels materials manipulatius a l’aula. Les sessions, com les maletes, estan adreçades tan a mestres com a professorat de secundària.

S’hi han vinculat també la conferència de materials d’en Dani Ruiz, i la d’en Simon Gregg.

  • 2a sessió. Materials manipulatius a l’aula de matemàtiques. Equip del Cesire. (2/07/2020, 17:00) (vídeo) (presentació)

 

  • 3a sessióMaterials manipulatius de matemàtiques, un camí cap a l’abstracció. Daniel Ruiz-Aguilera. (9/12/2020, 18:00) (vídeo) (presentació)

  • Math materials in a Math classroom

Simon Gregg es defineix com a mestre STEAM i coach per alumnat de 3 a 11 anys, tot i això, considerem que les seves aportacions, les activitats, les preguntes i la seva visió de l’aprenentatge de les matemàtiques amb material manipulable s’estira fins a secundària.

En Simon Gregg ens recomana que tingueu a punt alguns Pattern Blocks per poder fer alguna activitat. Si no en teniu podeu imprimir-vos-en  o també fer servir un manipulador virtual.

Data d'incorporació: 07/06/2021