Caixa d’espaiL’astronomia és quelcom més que els grans telescopis o els galàxies llunyanes… També està relacionada amb l’explicació dels fenòmens diürn, l’estudi de la llum i les ombres, el cel, etc. i requereix treballar amb altres branques de saber com les matemàtiques o l’enginyeria. En aquesta proposta partim d’una aproximació a aquesta ciència que passa, per l’experimentació, per allò què és proper i quotidià, per l’anàlisi de dades, per la construcció de models.


Nivell: Primària Secundària Obligatòria
Format: Kit en préstec
Àrea de coneixement: Coneixement del medi Matemàtic Científic

A la caixa d’espai trobareu una colla de propostes per treballar, amb l’alumnat d’infantil, primària i primers cursos de secundària, aspectes relacionats amb el planeta Terra, la Lluna, el Sol, les relacions que s’estableixen entre aquests tres astres, el funcionament del Sistema Solar i del Univers.

L’Andreu Cardo i en Daniel Mallol, en el vídeo, expliquen com utilitzar els materials de la caixa d’espai per treballar a partir de l’observació i la modelització.

Podeu demanar al servei de préstec del CESIRE aquests materials.

Proposta didàctica                Caixa d’espai

Objectius

  • Oferir al professorat de primària i primers cursos de secundària una proposta per l’observació del cel tant diurn com a nocturn.
Data d'incorporació: 10/05/2021