Projectes de fusteria creativa: Eines manuals i fabricació digital



En la proposta s’integra el treball artesanal, amb les eines bàsiques de taller que estan presents a les aules de tecnologia, amb la fabricació digital. Aquesta es concreta amb dues màquines de fabricació digital: la fresadora CNC i la talladora de vinil.


Nivell: Secundària Obligatòria
Format: Curs
Àrea de coneixement: Tecnològic

L’experiència de formació i els materials de formació Projectes de fusteria creativa: Eines manuals i fabricació digital són una proposta didàctica contextualitzada en el marc de l’aula de tecnologia i en les aportacions de la visió del món maker. Es posa molt d’èmfasi en els aspectes metodològics, de treball en equip, en el disseny i la creació i en el treball amb seguretat per tal d’evitar riscos. En aquest sentit s’ofereixen pautes i eines per concretar la seqüència educativa en la que es dóna molt de valor a aquesta part relacional i creativa.

En la proposta s’integra el treball artesanal, amb les eines bàsiques de taller que estan presents a les aules de tecnologia, amb la fabricació digital. Aquesta es concreta amb dues màquines de fabricació digital: la fresadora CNC i la talladora de vinil. Aquestes màquines solen estar disponibles en fablabs i en espais maker amb els que es pot gestionar el seu ús.

La formació està adreçada  a docents, tant de primària com de secundària, que estiguin interessats a organitzar projectes de disseny i construcció d’objectes amb fusta. Està especialment indicada per a docents que treballen en centres situats en zones socialment desafavorides.

Continguts

● La gestió del coneixement en un equip.

● L’espai taller com entorn educatiu i relacional. Foment de les habilitats socials.

● Disseny col·laboratiu. Design Thinking

● El procés tecnològic en el plantejament d‘un projecte.

● Els materials. Economia circular.

● Eines digitals per al disseny.

Accés als materials de formació

Els materials de formació materials han rebut el finançament de:

 

Share

Objectius

● Proporcionar eines i recursos tècnics per dissenyar activitats inclusives en el disseny i construcció d’objectes amb fusta.

● Proporcionar estratègies didàctiques per al treball col·laboratiu i integrador.

Data d'incorporació: 31/08/2021